Menu

Welkom bij onze nieuwste blog, waar we in de wereld van tapijttegels duiken. We leggen je dit keer uit hoe je ze schoon en fris kunt houden. Tapijttegels bieden comfort, stijl en veelzijdigheid in je huis of kantoor. Ze vereisen echter ook de juiste zorg en onderhoud. In deze blog vind je tips en handige trucs om ervoor te zorgen dat je tapijttegels jarenlang in onberispelijke staat blijven.

Waarom kiezen voor Tapijttegels?

Voordat we in de schoonmaakmethoden duiken, bekijken we waarom tapijttegels een populaire keuze zijn voor veel ruimtes. Deze modulaire vloeropties bieden een scala aan voordelen, zoals:

Duurzaamheid: tapijttegels zijn gemaakt om zwaar voetverkeer, morsen en slijtage te weerstaan. Ze gaan erg lang mee.

Ontwerp veelzijdigheid: tapijttegels zijn verkrijgbaar in een overvloed aan kleuren, patronen en texturen en bieden creatieve vrijheid bij het ontwerpen van je ruimte.

Eenvoudige installatie en vervanging: In tegenstelling tot traditioneel kamerbreed tapijt zijn tapijttegels eenvoudig te installeren en te vervangen. Dat maakt onderhoud van tapijttegels een fluitje van een cent.

Kostenefficiëntie: Door de mogelijkheid om individuele tapijttegels in plaats van hele tapijten te vervangen, kunnen ze op de lange termijn een kosteneffectieve vloeroplossing zijn.

Wat heb je nodig voor het reinigen van tapijttegels?

Stofzuiger: Een stofzuiger met verstelbare hoogte-instellingen en een borstel of klopper is ideaal voor regelmatig onderhoud.

Zachte borstel of bezem met haren: Voor het losmaken van vuil en puin.

Milde tapijtreiniger: Kies voor een zachte, pH-gebalanceerde tapijtreiniger.

Witte azijn: Een natuurlijk en effectief vlekkenmiddel.

Microvezeldoeken of spons: Voor het deppen en reinigen van vlekken.

Emmer en lauwwarm water: Om je reinigingsoplossing te maken.

TMC Tapijtvlekkenverwijderaar (Optioneel): Voor hardnekkige vlekken.

Hoe reinig ik mijn tapijttegels?

Regelmatig stofzuigen: regelmatig stofzuigen voorkomt dat vuil en puin zich in de vezels nestelen. Stofzuig minstens één keer per week, met de nadruk op gebieden waar mensen veel op lopen.

Maak vlekken direct schoon: pak morsen onmiddellijk aan om vlekken te voorkomen. Dep (wrijf nooit!) het gebied met een schone, droge doek of met keukenpapier. Voor hardnekkige vlekken meng je een oplossing van milde tapijtreiniger en water en volg je de instructies van het product.

Gebruik bij voorkeur geen zeephoudende middelen. Zeep is vet en houdt later juist vuil vast.
Heb je de vlek niet kunnen verwijderen? Gebruik dan eventueel de TMC vlekkenspray. Deze spray verwijdert allerhande vlekken zoals bijvoorbeeld; vet, inkt, bloed, wijn, koffie, etc.

Diep reinigen met een tapijtreiniger: verdun je gekozen tapijtreiniger volgens de instructies en gebruik een zachte borstel of spons om de oplossing op de tegels aan te brengen. Boen de tegels voorzichtig in een cirkelvormige beweging. Laat de reiniger vervolgens de aanbevolen tijd intrekken en spoel het gebied af met schoon water. Gebruik hiervoor een vochtige doek of dweil. Laat de tegels daarna grondig drogen om schimmel- of meeldauwgroei te voorkomen.

Omgaan met geuren: Om geuren te verdrijven strooi je baking soda over de tegels. Laat het een paar uur of ‘s nachts staan en stofzuig daarna grondig. Dit is met name effectief op gebieden waarop veel wordt gelopen.

Professionele reiniging: Voor een grondige reiniging overweeg je professionele tapijtreinigingsdiensten. Her liefst doe je dit elke 12 tot 18 maanden. Ze hebben de expertise en apparatuur om je tapijttegels diep te reinigen en te revitaliseren.

Preventieve tips voor het onderhouden van tapijttegels

Gebruik deurmatten: verminder de hoeveelheid vuil die je ruimte binnenkomt door schoonloopmatten bij ingangen te plaatsen.

Viltjes voor meubels: bevestig viltjes aan de poten van meubels om indeukingen en haken zoveel mogelijk te voorkomen.

Vermijd harde chemicaliën: Gebruik milde zeepvrije reinigingsmiddelen om de vezels en kleuren van je tapijttegels te beschermen.

Tot Slot

Het reinigen van tapijttegels hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Met de juiste gereedschappen, techniek en een beetje regelmatig onderhoud, kun je je tapijttegels in onberispelijke staat houden. Onthoud dat een schone vloer niet alleen de esthetische uitstraling van je ruimte verbetert, maar ook bijdraagt aan een gezonder binnenmilieu voor jou en je dierbaren.