Menu

Onderhoud tapijttegels, pvc en vinyl vloertegels

 

Tapijttegels, pvc en vinyl vloertegels van TapijtTegelDiscount zijn gemakkelijk in onderhoud en te reinigen. Om zo lang mogelijk van uw vloer te kunnen genieten, is het essentieel dat u een vloer kiest die geschikt is voor het type ruimte en het gebruik. Voor kantoorpanden adviseren we andere vloertegels dan voor uw woning. Ook de mate van vochtigheid is belangrijk. Voor natte ruimtes raden we pvc en vinyl tegels aan. Een schoonloopmat bij de deur voorkomt dat vuil en aarde van buiten naar binnen worden gelopen.


Schoonmaken tapijttegels, pvc of vinyl vloertegels
Regelmatig stofzuigen is de beste manier om uw vloer met tapijttegels vrij te houden van stof, vuil en vlekken. Voor het reinigen van getufte en geweven tapijten met een korte pool (met uitzondering van katoen tapijt) raden we droogpoeder aan. Pvc vloertegels kunnen ook gedweild worden. Gebruik hiervoor geen zeep houdende middelen, maar een speciale pvc en vinyl reiniger.


Vlekken op tapijttegels verwijderen
Geknoeid op uw tapijttegels? Geen nood, tapijttegels zijn gemaakt van vlekbestendige materialen, en zijn eenvoudig schoon te maken. Til de bevlekte tegels op en spoel ze af onder de kraan. Gebruik indien nodig een zeepvrij schoonmaakmiddel. Zeep is vet en trekt juist vuil aan. Met een borsteltje kunt u de vlek voorzichtig weg wrijven. Spoel na het verwijderen van de vlek het overtollige schoonmaakmiddel af. Dep de tapijttegels daarna goed af en laat ze natuurlijk drogen. Leg de tegels niet op de verwarming of kachel, om schade of kwaliteitsverlies te voorkomen. Bekijk voor meer uitleg, onze video ‘Hoe verwijder ik een vlek?’.


Onderhoudsadvies voor tapijttegels
Hoe kunt u het beste uw tapijttegels of pvc vloer van TapijtTegelDiscount onderhouden? Elk vloertype heeft zijn eigen manier van schoonmaken en onderhoud. Wilt u een persoonlijk onderhoudsadvies over uw vloer? Of tips voor het behandelen van bepaalde vlekken? Neem dan contact met ons op.