Optimaal genieten van uw vloer!

Om je vloer zo lang mogelijk als nieuw te houden, is het belangrijk om de tapijttegels op de juiste manier te reinigen en te onderhouden. Het juiste onderhoudsprogramma begint al bij het ontwerp van de ruimte. Het is essentieel om een product te kiezen dat geschikt is voor het type ruimte en het soort gebruik. Daarnaast zijn entreematten belangrijk om te voorkomen dat vuil en aarde van buiten naar binnen worden gebracht.

Na het leggen zorgt het juiste dagelijkse en periodieke onderhoud dat de ruimte optimaal presteert. Het zorgt er niet alleen voor dat de vloer er fris uitziet, maar verbetert ook de kwaliteit van de binnenlucht.

Onderhoud tapijttegels

Regelmatig stofzuigen is de beste manier om de vloer schoon te houden van vuil en vlekken.

Tapijttegels zijn gemaakt van vlekbestendige materialen en vezels. Tegen de onontkoombare ongelukjes en gemors kun je het beste optreden door de oppervlakte meteen te behandelen. Veeg het overtollige gemorste vaste materiaal zo snel mogelijk op door het van buiten naar binnen op te vegen, dan voorkom je dat het zich verder verspreidt.

Het overtollige vocht kun je het beste op laten zuigen door er een dik doekje of absorberend papier overheen te leggen en krachtig te deppen.

Gebruik een spons wanneer dit nodig mocht zijn, of til de tegel op en spoel hem onder de kraan af. Gebruik alleen zachte/ zeepvrije schoonmaakmiddelen en wrijf zachtjes met een borstel als dit nodig is. Het is belangrijk dat je daarbij al het overtollige schoonmaakmiddel afspoelt. Gebruik daarna absorberend papier om zoveel mogelijk overtollig vocht op te deppen en laat de tegel daarna goed drogen. Als je een tegel hebt opgepakt om schoon te maken, zorg er dan voor dat de tegel droog is oordat je deze weer terug legt. Leg de tegel nooit op de verwarmingsradiator of kachel, maar laat hem natuurlijk drogen, anders kan dit de tegel beschadigen.

Persoonlijk onderhoud advies

Wij helpen je graag je tapijttegels mooi en schoon te houden zodat je zorgeloos kunt genieten van je tapijttegels of -karpet. In huis wordt immers geleefd en een ongeluk zit in een klein hoekje. Heeft u nog vragen over het onderhoud of het behandelen van bepaalde vlekken? Neem dan gerust contact met ons op!

Hoe verwijder ik een vlek?